Kúpiť kolobežku – e-shop

Sprievodca výberom
kolobežiek


Kolobežky  >  Vyberáme freestyle kolobežku pre začiatočníka

Vyberáme freestyle kolobežku pre začiatočníka

Pre začiatočníkov - to znamená jazdcov vo veku 6 - 12 rokov do váhy 40 kg - je dôležité kúpiť freestyle kolobežku vybavenú na nácvik trikov. Nesprávne prevedenie trikov je u nich totiž na dennom poriadku, a inú kolobežku by mohli poškodiť.

Na čo sa hodí freestyle kolobežka pre začiatočníka:

  1. pre nácvik základných trikov: bunnyhop, tailwhip, 180, barspin, základné pohyby v skateparku, grindy/slidy na prekážkach z kovu
  2. pre jazdu v skateparku - kopírovanie prekážok: rádiusy, fun boxy, pyramídy, bazény a podobne
  3. pre bežnú jazdu na rovnom a čistom povrchu (kamienky a ďalšie nečistoty ničí kolieska kolobežky)

Na čo sa nehodí freestyle kolobežka pre začiatočníka:

  • na skákanie z výšok nad 20 cm (hlavne pre "fly out" triky - skákanie von z u-rampy na plošinu rampy)
  • na grindovanie (kĺzanie sa spodnou stranou dosky) po prekážkach z betónu, žuly či kameňa
  • na požičiavanie starším jazdcom
  • na dlhé brzdenie (hlavne šmyky)
  • na jazdu vo vode a s povolenými kolieskami či headsetom

Tip na freestyle kolobežku pre začiatočníka

Kolobežka Globber My Too Fix so zosilneným oceľovým rámom je navrhnutá tak, aby odolávala väčším záťažovým podmienkam. Riadidlá s tvarom T-bar majú protišmykové gripy, ktoré zaručujú pevné stlačenie. Protišmyková je aj samotná doska kolobežky. To všetko spolu s kvalitnou objímkou ​​s dvoma skrutkami zaručuje dieťaťu istotu pevnosti pri nácviku skokov. Pre zvýšenie bezpečnosti je na zadnom kolese umiestnená hliníková nášľapná brzda. Táto freestyle kolobežka má tiež veľké kolieska, nastaviteľnú výšku riadidiel a ložiská ABEC 5, ktoré zaručujú dobré jazdné vlastnosti a pohodlné použitie.

Ak je vaše dieťa športovo založené, bude možno lepšie rovno kúpiť freestyle kolobežku pre stredne pokročilých jazdcov. Drahšie kolobežky majú bezzávitové hlavové zloženie, prípadne rám z leteckého hliníka, a sú celkovo odolnejšie. Dieťa na nich dokáže robiť pokroky veľmi rýchlo. Pozrite si niektoré freestyle triky na videu.

Zdieľajte článok



Odporúčame kolobežky






Ďalšie novinky

Náhradné kolieska na kolobežku

Medzi často žiadané príslušenstvo na kolobežky patria aj náhradné kolieska na freestyle kolobežky. Tie sa pri intenzívnom jazdení veľmi rýchlo opotrebujú.

Skladacie kolobežky pre deti i dospelých

Skvelú zábavu zažijete na skladacích kolobežkách. Zvyčajne sa vyrábajú z hliníka, takže sú odolné a pekné na pohľad. Jednoducho ich zložíte a môžete vyraziť do skateparku.

všetky novinky