Kúpiť kolobežku – e-shop

Sprievodca výberom
kolobežiek


Kolobežky  >  Kolobežky sú skvelé na schudnutie

Kolobežky sú skvelé na schudnutie

Vďaka jazde na kolobežke predídete bolestiam chrbta, posilníte množstvo svalov vrátane problémových partií a tiež môžete zábavným spôsobom schudnúť.

Ako uvádza odborný server Správne chudnutie, športovanie prostredníctvom kolobežky výborne sformuje celú postavu a navyše efektívne spaľuje kalórie a tuky.

Tréneri upresňujú: "Len za minútu, pri rýchlosti 18 km za hodinu, spálite 0,76 kJ na 1 kg telesnej hmotnosti, zatiaľ čo u cyklistiky je to menej – 0,46 kJ. Pre rovnaké množstvo spálených kJ by ste museli ísť rýchlosťou cca 30 km za hodinu."

Kolobeh versus iné športy

  • Čo sa týka spaľovania energie, sú kolobežky o 30 % efektívnejšie ako bicykle, pretože zapájajú celé telo.
  • Kolobeh sa tak vyrovná rýchlemu behu alebo plávaniu a spálite ním asi o 25 % viac joulov než pri aerobiku, džude alebo zumbe.
  • Veľké PRE kolobežky je aj to, že oproti iným športom šetrí kĺby a chrbticu. A samozrejme u nich nehrozia ani otlaky zo sedla.
  • Len dávajte pozor na to, aby ste pre správnu symetriu pravidelne striedali nohu, ktorou sa odrážate. Pred každou jazdou skontrolujte brzdy a kolesá.

 

Zdieľajte článok



Odporúčame kolobežky






Ďalšie novinky

Náhradné kolieska na kolobežku

Medzi často žiadané príslušenstvo na kolobežky patria aj náhradné kolieska na freestyle kolobežky. Tie sa pri intenzívnom jazdení veľmi rýchlo opotrebujú.

Skladacie kolobežky pre deti i dospelých

Skvelú zábavu zažijete na skladacích kolobežkách. Zvyčajne sa vyrábajú z hliníka, takže sú odolné a pekné na pohľad. Jednoducho ich zložíte a môžete vyraziť do skateparku.

všetky novinky