Kúpiť kolobežku – e-shop

Sprievodca výberom
kolobežiek


Kolobežky  >  Vyskúšajte 4 pražske koloběžkové trasy

Vyskúšajte 4 pražske koloběžkové trasy

Kolobežka ponúka nenáročný pohyb prospievajúce všetkým svalovým skupinám a priemernú rýchlosť nad 20 km za hodinu. Je preto praktická aj do ulíc miest. Vidieť ju v uliciach čoraz častejšie. Na kolobežkách dnes jazdia deti, manažéri i úctyhodné dámy.

Na webe Milujem Prahu je veľa tipov na voľnočasové aktivity v našej metropole. A tiež 4 tipy pre jazdcov na kolobežkách.

V historickom centre - kolobežka je v centre Prahy ideálny dopravný prostriedok. Umožňuje rýchle presuny aj prispôsobenie sa davom. Zvládnete s ňou aj pešie zóny a obdivovanie pamiatok.

Parky v centrálnej Prahe - Letná, Petřín, Kampa sú dokonalým zázemím pre kolobežkárov. Len Karlovu mostu sa skôr vyhnite, pretože v sezóne a cez deň na ňom nie je miesto na pohyb.

Údolie rieky Vltavy - z centra na Vyšehrad a ďalej na Modřany, Zbraslav vedú dobré rovinaté cesty, okolo ktorých je mnoho možností občerstvenia. Zaradiť možno aj výlet parníkom alebo skatepark. Ale možno si najradšej po výkone len tak posedíte pri rieke.

Parníkom do Tróje - výlet parníkom od Tancujúceho domu na nábrežie k ZOO do Tróje, návšteva zoologickej záhrady, jazda na kolobežke v okolí a späť do centra.

Hlavné výhody jazdy na kolobežke

Milovníci Prahy uvádzajú: "Jazdiť na kolobežke môžu všetci bez ohľadu na vek, pohlavie a fyzickú kondíciu. Pri dlhšíchi vychádzkach budete spoznávať stále viac, a doprajete si potešenie z rýchleho harmonického pohybu celého tela. Skrátka kolobežka je ideálne približovadlo."

A my dodávame, že jazda na kolobežke posilňuje a preťahuje mnoho svalov - svaly okolo chrbtice, horné a dolné končatiny, brušné svaly. Možno ste nevedeli, že už po prejdení 1 km na kolobežke spálite toľko kalórií ako po dvoch stovkách drepov. Navyše pri jazde na kolobežke netrpí vaša chrbtica a kĺby, ako pri behu.

Kolobeh tiež prispieva k chudnutiu a tvarovaniu postavy, je prevenciou žilovej nedostatočnosti dolných končatín. To však spoznajú až tí starší, pre deti je kolobežka predovšetkým skvelá zábava - v akýchkoľvek kulisách.

Zdieľajte článok



Odporúčame kolobežky






Ďalšie novinky

Náhradné kolieska na kolobežku

Medzi často žiadané príslušenstvo na kolobežky patria aj náhradné kolieska na freestyle kolobežky. Tie sa pri intenzívnom jazdení veľmi rýchlo opotrebujú.

Skladacie kolobežky pre deti i dospelých

Skvelú zábavu zažijete na skladacích kolobežkách. Zvyčajne sa vyrábajú z hliníka, takže sú odolné a pekné na pohľad. Jednoducho ich zložíte a môžete vyraziť do skateparku.

všetky novinky